کشاورزی نوین به بسیاری از کشاورزان در سراسر جهان نمایش داده شده است. اما چه تجهیزاتی مورد نیاز است؟ فناوریهای جدید استفاده شده در باغداری مدرن سنسورها، GPS (برای اتوماسیون ماشینآلات) و بهینهسازی آبیاری به کمک تجزیه و تحلیل نرمافزار است. در کشورهای پیشرفته شرکت های زیادی هستند که از اینترنت اشیا (IoT) استفاده میکنند.
بانکها، سرمایهگذاران خطرپذیر و سرمایهگذاران جمعیت با اطلاعات کامل و جامع، آماده سرمایهگذاریهای عظیم در این زمینه هستند. از آنجایی که بازدهی در این نوع کشاورزی قطعا افزایشی خواهد بود، بهتر است تمامی کشاورزان به این سمت و سو تمایل پیدا کنند.
ماشین های کشاورزی مدرن
دنیای الکترونیک در کشاورزی نوین تاثیر فراوانی داشته و باعث تجهیز مزارع و گلخانه ها به سنسورها، دستگاهها، تجزیه و تحلیل های مختلف شده است. ابزارها و ماشینآلات مدرن کاربردهای فراوانی دارند که تاثیرات گسترده ای دارند؛ به عنوان مثال :
تجهیزات الکترونیکی:
ترکیبات مختلف حسگری یا تستکننده که برای یافتن عنصر کمبود یا اضافی به کشاورز کمک میکند. همچنین تجهیزات رباتیک که تا حدودی جایگزین کارهای دستی می شود.
ماشینآلات:
ماشینآلات مدرن به دلیل داشتن قابلیتهای متعدد میتوانند کارهای پرمشغله شوند را آسانتر، ارزانتر و ایمنتر کنند.
علم نرمافزار و داده:
فیزیولوژی گیاهی مختلف، تجزیه و تحلیل سلامت خاک و نرمافزارهای مدیریتی مانند Insight Manager میتوانند به کشاورز نوید “به روز بودن و برنامهریزی استراتژی کشاورزی همراه با علم دادههای مدرن” و در نهایت رشد کشاورزی را بدهند.
بیوتکنولوژی گیاهی:
برای جوانسازی محصول و اطمینان از داشتن یک پایه ساختمانی قوی برای گیاه است.
کشاورزی مدرن در ایران چگونه به رشد تجارت کشاورزی کمک میکند؟
با بیشتر شدن سرعت کشاورزی شما، سرمایهگذاری، نیروی کار و منابع بیشتری مورد نیاز است. عوامل محدودکننده با روشهای نوین کشاورزی مدیریت می شود و اطمینان از دریافت سود و افزایش بازدهی صورت می گیرد. هزینهها باید عمدتا صرف منابعی مانند کودها، سموم دفع آفات، تجهیزات آبیاری، ماشینآلات و … شود تا با استفاده از روشهای مدرن به حداقل برسد. به عنوان مثال در اواسط رشد، میزان نیترات کلسیم خاک زمینهای کشاورزی و در پی آن عملکرد نیز کاهش می یابد؛ در کشاورزی مدرن حسگرهای موجود در خاک این کاهش را هشدار میدهد. اما زمانیکه چنین تجهیزاتی موجود نباشد، عملکرد تولید کاهش یافته و در نتیجه بازده فروش و در پی آن درآمد ناشی از کشاورزی کاهشی خواهد بود.
در مجموعه گروه صنعتی مهندس مروتی سعی بر این است که ادوات تولید شده تا حد ممکن طبق استانداردها و تکنولوژی روز دنیا باشد. به عنوان مثال گاوآهن دو طرفه مربعی جایگزین بسیار مناسبی برای گاوآهن های دو طرفه برگردان است. زیرا وزن کمتر سبب کاهش استهلاک دستگاه و همچنین تراکتور خواهد شد. از طرفی تکنولوژی on land این گاوآهن باعث می شود حین شخم لاستیک های یک طرف تراکتور در شیار نبوده و هر 4 چرخ تراکتور روی سطح زمین باشد. این تکنولوژی باعث عدم لاستیک سابی ناشی از بکسوات ، سلامت راننده تراکتور و جلوگیری از دیسک کمر ، کاهش خسارات وارده به جلوبندی تراکتور ، شخم یکنواخت و … می شود.
نکته جالب توجه این است که تاثیر کشاورزی مدرن روی کشاورزان متوسط و کوچک بیشتر است. زیرا کنترل بیشتر روی فضای زراعت باعث افزایش بهرهوری آنها نسبت به کشاورزان در مقیاس صنعتی (که قبلاً فناوری مدرن را اجرا کردهاند) می شود. وقتی وابستگی به عوامل شیمیایی کم شود، محصولات تولیدی تازهتر و سالمتری خواهید داشت. سلامت بالای محصولات و دسترسی آسان علاوه بر افزایش تقاضا، نیاز به نیروی کار و آبیاری را کاهش داده و عملکرد زمینهای کشاورزی به طور شگفتانگیزی بالا میرود.
آیا فناوریهای جدید در کشاورزی کمبود متخصص را جبران میکند؟
از مشكلات مهم در صنعت كشاورزی، كمبود متخصصان تحصیلكرده، کاربلد و با تجربه است. جوانها عموما به موضوعات مهندسی و فناوری اطلاعات گرایش دارند و افراد کمتری به کشاورزی علاقمند هستند. اما هوش مصنوعی و فناوری های جدید این کمبود را پوشش داده است. به عنوان مثال :
+ تراکتورهای GPS که با امواج ماهواره ای کنترل می شوند، زمین کشاورزی را به شکل منظم شخم میزنند و نیاز خیلی کمی به مداخله نیروی انسانی دارند؛
+ مزارع خورشیدی که بصورت همزمان نیرو تولید میکنند، برای رشد گیاهانی که به سایه نیاز دارند موثرند؛
+ آبپاشهایی که همزمان با کاهش رطوبت و خشک شدن خاک بطور اتوماتیک با آبپاشی منظم، آب موردنیاز را تأمین میکنند؛
بنابراین مدیریت یک مزرعه کوچک با کشاورزی مدرن و نوآوری های نوین کشاورزی نه تنها آسانتر شده بلکه بازدهی و کیفیت نیز افزایش یافته است.
چگونه می توان از فناوری های جدید برای بهینهسازی تولید استفاده کرد؟
همانطور که گفته شد، کشاورزی مدرن در افزایش تولید و طبیعتا افزایش سود تاثیر بسزایی دارد. به جز این مسائل، مزیت عمده برای همه “پایداری” است. در کشاورزی مدرن هیچ یک از روش ها مخرب یا فرساینده نیست. در نتیجه از خاک حاصلخیز محافظت میشود، در مصرف آب صرفهجویی میشود، از منابع طبیعی به طور کارآمد استفاده میشود و نهایتا محصول سالم و تازه به دست میآید. در کشاورزی نوین موارد موردنیاز گیاهان به خوبی فراهم شده و هدر رفت منابع به حداقل می رسد. با پیشرفت اینترنت اشیا، مداخله دستی به حداقل رسیده که نتیجه آن افزایش سود دهی خواهد بود.
اتوماسیون مزرعه
نوعی فناوری که مزارع را کارآمدتر کرده و چرخه تولید محصول یا دام را به طور خودکار انجام میدهد. هر روز تعداد بیشتری از شرکتها در حال کار روی فناوری رباتیک برای تولید هواپیماهای بدون سرنشین، تراکتورهای خودکار، ماشینهای رباتیک، آبیاری خودکار و روباتهای بذرپاش هستند. با اینکه چنین فناوریهایی نسبتاً جدید هستند، اما در این صنعت تعداد زیادی از شركتهای سنتی به اتوماسیون مزرعه ورود کرده اند.
پیشرفت فناوریهای گوناگون از رباتیک و هواپیماهای بدون سرنشین گرفته تا نرمافزار دید رایانهای، موجب تحول کشاورزی مدرن شده است. هدف اصلی اتوماسیون مزرعه پوشش دادن کارهای ساده و پیش پا افتاده است.
برخی از فناوریهای اصلی که معمولاً توسط مزارع مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
امیدوارم، تجربه ش کنیم
کشاورزان عزیز زحمتکشمون میتونن.