تاریخچه دیزل
رودولف دیزل سال ۱۸۵۸ در پاریس متولد شد. در دانشگاه پلیتکنیک مونیخ تحصیلات خود را آغاز کرد. پس از فارغ التحصیلی، به عنوان مهندس یخچال مشغول به کار شد اما علاقه بسیار زیادی به طراحی موتورداشت. رودولف دیزل طرحهای بسیاری در موتور های حرارتی داشت که در سال ۱۸۹۳ در مقاله ای یک موتور با احتراق درون سیلندر (موتور احتراق داخلی) را توصیف نمود.
در سال ۱۸۹۴، او اختراع جدید خود را موتور دیزل نامگذاری نمود اما سال ۱۹۱۳ بر اثر انفجار موتور دیزلی کشته شد. اما ثابت شد که، در موتور دیزل سوخت بدون نیاز به جرقه مشتعل می شود. سال ۱۹۸۷، اولین موتور دیزل او توانست با موفقیت کار کند. موتورهای دیزلی مدرن، نسخه بهبود یافتهی مفهوم اصلی رودولف دیزل است. موتورهای دیزلی عمدتا در زیردریایی، کشتی، لوکوموتیو و کامیون های بزرگ و مولدهای برقی مانند دیزل ژنراتور استفاده میشوند.
دیزل ژنراتور یکی از پرکاربردترین محصولاتی است که موتور دیزل در آن استفاده شده است و میتواند برق اضطراری مناطقی را که از برق محروم اند یا مناطقی که قطعی و وصلی زیادی دارند، تامین نماید.
رودولف دیزل ایده موتور های دیزل را گسترش داد و نهایتا سال ۱۸۹۲ حق ثبت اختراع خود را از کشور آلمان بهدست آورد. هدف اصلی او اختراع موتوری با بازده بالا بود. برخلاف موتور بنزینی که در سال ۱۸۷۶ اختراع شد و بازده بالایی نداشت.
تفاوت موتور دیزلی و موتور بنزینی
عملکرد موتور بنزینی بصورت ترکیب هوا و بنزین در بیرون از سیلندر و تزریق مستقیم آن به داخل سیلندر می باشد که با جرقه زدن یک شمع، عمل احتراق صورت می گیرد. نا گفته نماند که در موتورهای بنزینی جدید با سیستم سوخترسانی انژکتور، عمل ترکیب بنزین و هوا در داخل سیلندر اتفاق میافتد. موتورهای دیزلی فاقد شمع می باشند و به همین علت نسبت تراکم یا فشردگی هوای داخل سیلندر در موتورهای دیزل چندین برابر موتورهای بنزینی است.
در موتورهای دیزلی به دلیل نسبت تراکم بالا، با تزریق سوخت گازوئیل و فشردگی زیاد عمل احتراق انجام شود. نسبت تراکم در موتور های بنزینی ۸:۱ تا ۱۲:۱ است، در حالیکه نسبت تراکم در موتور های دیزلی بیش از ۱۴:۱ و عموما ۲۵:۱ است. نسبت تراکم بالا در موتور های دیزلی، بازدهی موتور را افزایش می دهد.
موتور دیزل به دلیل نداشتن شمع، هوا را می مکد و پس از متراکم نمودن، سوخت را مستقیماً به داخل محفظه احتراق تزریق میکند (تزریق یا پاشش مستقیم). گرمای حاصل از متراکم شدن هوا، باعث انفجار سوخت در موتور دیزل میشود.